Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια


  • Στα πρώτα θέματα στη διεθνή επικαιρότητα ήταν τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Αθήνα, μετά την πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από 6 χρόνια.


Το SkyNews ανέφερε ότι έγιναν... οδομαχίες στην Αθήνα κατά την 6η επέτειο του θανάτου ενός άοπλου εφήβου από πυρά αστυνομικού. Στο δελτίο του το CNN μετέδωσε ότι στην Αθήνα ξέσπασαν «συγκρούσεις στην 6η επέτειο από το φόνο ενός εφήβου από αστυνομικό. Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε δύο καταστήματα, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει το πλήθος».
Και το BBC αναφέρθηκε στις συγκρούσεις που έγιναν στην Αθήνα ενώ οι οδομαχίες ήταν από τα πρώτα θέματα στην ισπανική τηλεόραση και στο βρετανικό Skynews, το οποίο μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές κατέλαβαν δρόμους αποφασισμένοι να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση.
«Αθήνα, συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο τηλεγράφημα που αναπαράγεται από το σύνολο σχεδόν του γαλλικού Τύπου.
«Συγκρούσεις στην επέτειο του θανάσιμου πυροβολισμού εφήβου στην Αθήνα», μετέδωσε η Deutsche Welle, αναφέροντας ότι οι διαδηλώσεις έγιναν φέτος και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον φίλο του Γρηγορόπουλου, Ρωμανό, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του όταν σκοτώθηκε.
«Διαδηλωτές βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο για να συμπαρασταθούν σε ένα αγόρι που ήταν φίλος του νεκρού εφήβου, στο Νίκο Ρωμανό, έναν φυλακισμένο αναρχικό που κάνει απεργία πείνας, απαιτώντας να μπορεί να βγαίνει από τη φυλακή, για να παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο», αναφέρει το SkyNews.
«Επεισόδια στην Αθήνα, μολότοφ και τραυματίες», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ ο τίτλος της εφημερίδας Corriere della Sera είναι «Αθήνα, χιλιάδες θυμούνται τον Αλέξη. Αλλά ξεσπάει βία».
Bookmark and Share