Μεγάλο ερωτηματικό η στάση του ΔΝΤ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλο ερωτηματικό η στάση του ΔΝΤ.


  • Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Ελλάδα, μετά το τέλος των όποιων πολιτικών εξελίξεων δρομολογηθούν προσεχώς; 


Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί, μεταξύ άλλων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το γεγονός ότι δεν έχει σχέσεις με τον...ΣΥΡΙΖΑ περιπλέκει την κατάσταση ως προς την επόμενη ημέρα ...εάν βέβαια η επόμενη μέρα φέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή του Ταμείου υπενθύμιζε πρόσφατα ότι έχουν γίνει συναντήσεις με το κόμμα για το ελληνικό πρόγραμμα από τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ντέιβιντ Λίπτον είχε δει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Γιώργος Σταθάκης δεν είχε καμία συνάντηση στο ΔΝΤ, παρά τις πληροφορίες που τον θέλουν να το επεδίωξε.
Καθώς η τελευταία απότομη αντίδραση των αγορών «οφείλεται στον κίνδυνο εκλογών και μιας πιθανής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ», ο ερευνητής του ινστιτούτου Peterson για τα διεθνή οικονομικά, Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ, προβλέπει ότι δεν θα ησυχάσουν σύντομα.
Δεν αποκλείει, μάλιστα, ένα αντίστοιχο χρονολόγιο κρίσης με εκείνο του 2012, προκαλώντας ακύρωση του ελληνικού προγράμματος και απόρριψη των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, με εκ νέου φυγή κεφαλαίων και άμεσες συνέπειες στην οικονομία.

Επισημαίνει, δε, ότι «σήμερα υπάρχει πολύ μικρότερη μετάδοση στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οπότε αυτή θα είναι εν πολλοίς μία ελληνική και μόνο ελληνική κρίση»...
Bookmark and Share