- Η φωνή δεκάδων χιλιάδων πολιτών δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του Τύπου θα πλημμυρίσει την Κυριακή το Παρίσι στη μεγάλη Πορεία Ενότητας, στην οποία θα δώσουν το «παρών» πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες.
«Αποκλείστηκε» από τη συγκέντρωση μόνο το... ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, η οποία καταγγέλλει «αξιοθρήνητο πολιτικό ελιγμό» εκ μέρους των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και της δεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.
Στη μεγάλη πορεία της Κυριακής για τη Δημοκρατία έχουν κληθεί να μετάσχουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.
Πολλοί ξένες ηγέτες θα βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ, μεταξύ των οποίων οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
