"Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα-Ηρθε για να μείνει.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

"Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα-Ηρθε για να μείνει.."


  • Στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τη Χρυσή Αυγή, αν και έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη βρίσκονται στη φυλακή, αφιερώνει δημοσίευμά του το πρακτορείο Associated Press.


Με τίτλο «Το φάντασμα του.. νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα. Ήρθε για να μείνει», το πρακτορείο τονίζει ότι η ακροδεξιά με νεοναζιστικές ρίζες Χρυσή Αυγή που δεν συμπαθεί τους μετανάστες, φαίνεται ότι κόβει το νήμα στην τρίτη θέση των εκλογών της Κυριακής. Η θέση της αυτή έρχεται, παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας της και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της βρίσκονται στη φυλακή, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με διάπραξη φόνων, επιθέσεις σε μετανάστες και άλλους, εκβιασμούς και εμπρησμούς»
«Με ενσωματωμένο το 90% και πλέον των ψήφων, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει ποσοστό 6,3%, πολύ κοντά με το κεντρώο Ποτάμι που συγκέντρωσε το 6,04%. Αμφότεροι ξεπέρασαν το μίνιμουμ του 3% για την είσοδο στη Βουλή και το καθένα ίσως κερδίσει 17 έδρες», συμπληρώνει το δημοσίευμα.
«Σε αυτές της εκλογές το ποσοστό της δεν ισοδυναμεί με το 9,39% των ευρωεκλογών του περασμένου Ιουνίου, στις οποίες η Χρυσή Αυγή είχε επίσης τερματίσει τρίτη, αλλά ούτε και με το 6,92% των εκλογών του Ιουνίου 2012. Αλλά δεδομένης μίας σειράς εγκληματικών πράξεων από τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, το αποτέλεσμα αυτής της Κυριακής καθίσταται ακόμη πιο αξιοσημείωτο. Δεν πρόκειται πλέον για μία οργισμένη ψήφο διαμαρτυρίας κατά των διεφθαρμένων πολιτικών. Είναι μία εδραιωμένη ψήφος και ένα σκληρό εκλογικό σώμα», σημειώνει το ΑΡ.
Στη συνέχεια το πρακτορείο αναφέρεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τους «ανώτατους στρατιωτικούς του», οι οποίοι δεν ήταν ελεύθεροι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, καθώς βρίσκονται στη φυλακή. Ήταν όμως ελεύθεροι να θέσουν υποψηφιότητα, καθώς ακόμη δεν έχουν δικαστεί. Ορισμένοι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του Μιχαλολιάκου, σύντομα θα απελευθερωθούν, όταν συμπληρώσουν 18 μήνες προφυλάκισης, που είναι και το ανώτατο όριο.
Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατόρθωνε να πετύχει αυτοδυναμία και θα έπρεπε να δώσει τη διερευνητική εντολή στο τρίτο κόμμα, και δη στην Χρυσή Αυγή.
«Η περίπτωση ενός σιδηροδέσμιου Μιχαλολιάκου, που θα συνοδεύεται από αστυνομικούς για να συναντήσει τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του δοθεί η διερευνητική εντολή, θα προκαλούσε ρίγη στην πολιτική τάξη», τόνισε το ΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Χρυσή Αυγή θα το εκμεταλλευόταν στο μέγιστο για να γελοιοποιήσει τη δημοκρατία που περιφρονεί και της οποίας τα οφέλη προσπαθεί να καρπωθεί.
Bookmark and Share