Για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών προειδοποίησε από το Κόσοβο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών προειδοποίησε από το Κόσοβο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ


  • Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επισκέπτεται τα στρατεύματα της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), προειδοποίησε τις αρχές του Κοσόβου ότι αποτελούν κίνδυνο οι ξένοι μαχητές, που επιστρέφουν στις χώρες τους από πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία.


«Η επιστροφή ατόμων που... συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις αποτελεί απειλή για όλους εμάς, φυσικά και για τις χώρες αυτής της περιοχής και για ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Γι αυτό πρέπει να δράσουμε από κοινού στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από τι είδους τρομοκρατία πρόκειται. Η τρομοκρατία δεν είναι κάτι που ανήκει σε συγκεκριμένες ομάδες ή θρησκείες», υπογράμμισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε 55 άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι πολέμησαν στο πλευρό εξτρεμιστών ισλαμιστών στο Ιράκ και τη Συρία, ή ότι στρατολογούσαν άτομα για να πολεμήσουν στο πλευρό των εξτρεμιστών ισλαμιστών, ή προωθούσαν το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα, τόνισε ότι σε πολιτικό επίπεδο και στον τομέα της ασφάλειας διαπιστώνει πρόοδο στο Κόσοβο, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση ενόπλων δυνάμεων στο Κόσοβο, είπε ότι δεν θα αποφασίσει το ΝΑΤΟ πως θα εξελιχθούν οι Δυνάμεις Ασφάλειας του Κοσόβου

«Ό,τι κι αν κάνετε πρέπει να το κάνετε χωρίς να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις. Εξαρτάται από εσάς, εσείς αποφασίζετε, αλλά ελπίζω ότι θα αποφασίσετε έτσι ώστε να μην υπονομεύσετε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ χαιρέτισε τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Συμμαχίας στη διαδικασία αυτή.
Bookmark and Share