Δέλτα: Οδηγεί στα δικαστήρια τη Μεβγάλ για την ακύρωση συμφωνίας εξαγοράς.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δέλτα: Οδηγεί στα δικαστήρια τη Μεβγάλ για την ακύρωση συμφωνίας εξαγοράς..


  • O βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μεβγάλ στη Δέλτα.


Μήνυση κατέθεσε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Δέλτα κατά της Μεβγάλ και...  ειδικότερα κατά του βασικού μετόχου της τελευταίας, Π. Παπαδάκη, για κακουργηματική απάτη.
Μάλιστα η Δέλτα στη μήνυση ζητάει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης Παπαδάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας αποφεύγει με διάφορες δικαιολογίες να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μεβγάλ στη Δέλτα, ακόμη και μετά το πράσινο φως που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως προέβλεπε το προσύμφωνο συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2014, υπεγράφη προσύμφωνο για την εξαγορά του 43% που κατείχε η οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου στη ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ, έναντι τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να καταστεί η ΔΕΛΤΑ βασικός μέτοχος με ποσοστό 57,8%, αφού έλεγχε ήδη ποσοστό 14,8%.
Πήγες πάντως προσκείμενες στη διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ δηλώνουν άγνοια για την κίνηση της ΔΕΛΤΑ και τονίζουν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση για την ύπαρξη μήνυσης εναντίον της οικογένειας Παπαδάκη.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τα σενάρια των προηγούμενων μηνών που μιλούσαν για διάλυση του «γάμου» μεταξύ των δύο πλευρών, με τη Μεβγάλ να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας που έχει.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε διάστημα δύο χρόνων η εταιρεία λόγω της έλλειψης κεφαλαίων έχασε πωλήσεις περισσότερες από 50 εκατ. ευρώ.
Μόλις το 2012 οι πωλήσεις της ΜΕΒΓΑΛ ήταν 173 εκατ. ευρώ, πέρυσι έπεσαν στα 143 εκατ. ευρώ - μειωμένες κατά 17,4% - ενώ για το 2014 εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στο όριο των 120 εκατ. ευρώ.
Bookmark and Share