«Στην Ελλάδα πνέει άνεμος αλλαγής, αλλά στη γωνία παραμονεύει... οικονομικός ανεμοστρόβιλος!» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«Στην Ελλάδα πνέει άνεμος αλλαγής, αλλά στη γωνία παραμονεύει... οικονομικός ανεμοστρόβιλος!»


  • «Ένας άνεμος αλλαγής πνέει στην κουρασμένη από τη λιτότητα Ελλάδα, αλλά στη γωνία παραμονεύει ο οικονομικός ανεμοστρόβιλος»: Έτσι ξεκινά άρθρο του Associated Press με τίτλο «Οι "κακοποιημένοι" από τη λιτότητα Έλληνες δείχνουν την προτίμησή τους στη ριζοσπαστική αριστερά».


Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η ριζοσπαστική αριστερά...βρίσκεται πλέον πολύ κοντά σε ιστορική πρωτιά, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά από τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία με τέσσερις τουλάχιστον μονάδες». Μάλιστα το ΑP υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει μάλλον θα χρειαστεί και την υποστήριξη ενός μικρότερου κόμματος.

Πάντως, η επόμενη κυβέρνηση έχει πολλά πράγματα που οφείλει να πράξει, υπογραμμίζεται: Να εδραιώσει τις μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσει να τρέχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, να ενισχύσει την ανάπτυξη, να επαναρχίσει τις «παγωμένες» συνομιλίες με την Τρόικα έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και τέλος να διαπραγματευτεί την πιθανότητας μιας ελάφρυνσης του χρέους.

Από την πλευρά τους, οι πιστωτές τονίζουν πως η Ελλάδα οφείλει να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της εάν πρόκειται να συνεχίσει να δέχεται την υποστήριξη των Ευρωπαίων. Αν όμως τα πράγματα πάνε στραβά, τότε ο κίνδυνος της χρεοκοπίας θα εμφανιστεί ξανά και δεν θα υπάρξει στήριξη από τα μέλη της Ευρωζώνης.
Bookmark and Share