"Αλλαγή πορείας" στην Αθήνα βλέπει το Βερολίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

"Αλλαγή πορείας" στην Αθήνα βλέπει το Βερολίνο


  • “Aλλαγή πορείας” της ελληνικής κυβέρνησης και συνειδητοποίηση της πραγματικότητας χαρακτηρίζει το συμβιβασμό των Βρυξελλών ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στη κυριακάτικη WELT. 



Αυτό που απομένει είναι η ελληνική κυβέρνηση να “πράξει το... καθήκον της”, με άλλα λόγια, να καταθέσει την πρόταση της για τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Κάουντερ αναμένει πάντως τη θετική ψήφο της γερμανικής βουλής την ερχόμενη εβδομάδα για μια παράταση του “βοηθητικού προγράμματος”, εφόσον βέβαια το ελληνικό σχέδιο γίνει αποδεκτό από το Eurogroup.

Τη συμφωνία των Βρυξελλών χαιρέτισε και ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σύμφωνα με γερμανούς ανταποκριτές στη Μαδρίτη, όπου ο κ. Γκάμπριελ συμμετείχε σε συνάντηση ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, ο αντικαγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι τώρα δίνεται “η ευκαιρία να ξεκινήσει η διαδικασία συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων.” Ενώ χαρακτήρισε ως ανοησία την ερώτηση για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε, ο αντικαγκελάριος επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι το τι αποφεύχθηκε, και αυτό είναι η πτώχευση της Ελλάδας.

Πηγή: Deutsche Welle
Bookmark and Share