"Σε διαρκή επιτήρηση η Ελλάδα-Η χρηματοδότηση θα περνά μέσα από τον έλεγχο" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

"Σε διαρκή επιτήρηση η Ελλάδα-Η χρηματοδότηση θα περνά μέσα από τον έλεγχο"


  • "Σε περίπτωση που η τελική συμφωνία δεν επιτευχθεί, οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα δεινές για την Ελλάδα και την Ευρώπη", αναφέρει σε συνέντευξή του, το στέλεχος της Fitch,Douglas Renwick ..


Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί... κάποια μορφή εποπτείας από ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ εκφράζει ο Douglas Renwick της Fitch Ratings.
Σε συνέντευξη του στην Realnews, ο διευθυντής του τομέα δυτικής Ευρώπης του Οίκους αξιολόγησης δηλώνει ότι οι εταίροι της Ελλάδας δεν πρόκειται να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την χώρα, αν προηγουμένως δεν συμφωνηθεί ένας τρόπος επίβλεψης της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.
"Είναι σαφές ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί μια μορφή επίβλεψης, ούτως ώστε οι χώρες που δανείζουν την Ελλάδα να συναινέσουν για να παράσχουν περαιτέρω χρηματοδότηση", αναφέρει ο Douglas Renwick, σημειώνοντας ότι δεν έχει πραγματική σημασία εάν η επίβλεψη αυτή θα γίνεται από την τρόικα ή από τους θεσμούς.
Παράλληλα το κορυφαίο στέλεχος της Fitch Ratings δεν θεωρεί ότι η Αθήνα, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα ρυθμίζει οριστικά το ελληνικό ζήτημα.
"Μία συμφωνία συμβιβασμού είναι εφικτή, όμως μάλλον η επίτευξη της θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο" λέει ο Douglas Renwick αποδίδοντας αυτήν την εκτίμηση στην εντελώς διαφορετική προσέγγιση που έχει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της στην πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία".
"Σε περίπτωση ωστόσο που η τελική συμφωνία δεν επιτευχθεί, οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα δεινές τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ξεκλειδώσει την χρηματοδότηση από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, τότε οι πιθανότητες μιας ελληνικής χρεοκοπίας αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα, κάτι που θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή", επισημαίνει ο διευθυντής του Οίκους Αξιολόγησης.
Bookmark and Share