Σοβαρά επεισόδια έπειτα από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρά επεισόδια έπειτα από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Ομάδα κουκουλοφόρων έχει στήσει οδοφράγματα και έχει βάλει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Στουρνάρη και στην Πατησιών, ενώ πετάπέτρες κατά των ΜΑΤ που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.



Λίγο μετά τις 21:30 ομάδες νεαρών εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά...ανδρών την ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα. Είχε προηγηθεί «αντικρατική» πορεία στο κέντρο της Αθήνας από αντιεξουσιαστές, όπου μερίδα διαδηλωτών προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Νωρίτερα η πορεία περίπου 300 ατόμων ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Ωστόσο μερίδα των διαδηλωτών στην οδό Σταδίου προξένησε φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων. Επίσης προκάλεσαν ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο.
Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον ένα ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους έχουν κλείσει τους δρόμους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.
Bookmark and Share