Αυτά θέλουν οι δανειστές για να επέλθει συμφωνία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά θέλουν οι δανειστές για να επέλθει συμφωνία


  • Τα "θέλω" των δανειστών και το πλαίσιο για το πως θα μπορούσε να επέλθει συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ανέφερε πηγή των δανειστών στο Mega.


Σύμφωνα με την πηγή, για να είναι εφικτή μία συμφωνία πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να...δεσμευτεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αυτονομία τη φορολογικής διοίκησης, να προωθηθούν οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, να μην ακυρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις, να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ζητούν να γίνει σε ορίζοντα τετραετίας η επαναφορά των απολυμένων και του κατώτατου μισθού και οι όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Όπως σημειώνεται, για να γίνει η όποια συζήτηση απαιτείται να αιτηθεί η Ελλάδα παράταση του προγράμματος ενώ εκτιμούν ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση στο εσωτερικό για υλοποίηση των εξαγγελιών της.

Τέλος οι δανειστές θεωρούν πως θα πρέπει η κυβέρνηση να εξακολουθεί να συζητάει με κάποιου είδους τρόικα που θα εκπροσωπεί ΕΕ- ΔΝΤ και ΕΚΤ, με τις συναντήσεις να μην γίνονται απαραίτητα στην Αθήνα αλλά σε άλλο έδαφος όπως οι Βρυξέλλες.

Προοπτική συμβιβασμού βλέπουν και πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος (