Nomura: Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα αποτύχει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Nomura: Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα αποτύχει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης..


  • Τα τέσσερα σενάρια και οι προβλέψεις.


Στην εκτίμηση πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της παράτασης του προγράμματος και να φθάσει επιτυχώς στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προβαίνει η .. Nomura.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται ο ΣυΡιζΑ, με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε στις Βρυξέλλες, δείχνει πως θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Εντούτοις, η υλοποίηση του σχεδίου που εγκρίθηκε από τους εταίρους - γεγονός θετικό - αποτελεί το δύσκολο κομμάτι. Επιπροσθέτως, εν μέσω και των εσωκομματικών διαφορών σχετικά με την τακτική της κυβέρνησης, η υποβολή του αιτήματος για έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο θα σημάνει και την πρώτη μεγάλη ενδοκυβερνητική δοκιμασία. Ακόμη, σύμφωνα με την ανάλυση, στο κοντικό μέλλον, αναμένεται να ζητηθούν και οι πιο γενναίοι συμβιβασμοί από τον ΣυΡιζΑ, κάτι που θα διατηρήσει και τη μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων.

Η Νomura εκτιμά ότι η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με επιτυχία, αφού θα κληθεί να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών:

- Πρόωρες εκλογές

- Σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας

- Δημοψήφισμα σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη

- Νέα σύγκρουση με τους εταίρους
Bookmark and Share