Βαρουφάκης: Θα μας πάρει καιρό να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Θα μας πάρει καιρό να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ !


  • Μια από τις κυριότερες προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  • Αυτό όμως "θα πάρει καιρό" σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη και ως τότε ο πολίτης θα πρέπει να πληρώνει κανονικά τον άδικο φόρο, του οποίου η κατάργηση είχε γίνει ...σημαία στην προεκλογκή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν άλλωστε ανάμεσα στα... όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πως θα γίνουν άμεσα, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Όμως τώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διευκρινίζει πως ναι μεν ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο και μέχρι τότε θα ισχύει ο, απαράδεκτος μεν –κατά δήλωσή του- φόρος.

Το είπε στη συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Δευτέρας ο κ.Βαρουφάκης.
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος»(!)

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει στη φορολόγηση της περιουσίας και ότι πρέπει να αλλάξει και το σύστημα με τις αντικειμενικές αξίες...
Bookmark and Share