Σκληρό χτύπημα από Fitch: Υποβάθμιση τριών βαθμίδων(!) για την Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σκληρό χτύπημα από Fitch: Υποβάθμιση τριών βαθμίδων(!) για την Ελλάδα..


  • Η ζημιά στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς και στην εμπιστοσύνη των καταθετών έχει εκτροχιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που είχε αρχίσει -πριν εκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση- σημειώνει ο οίκος...

Σε "CCC" υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας ο οίκος Fitch, όπως... ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής.

Η υποβάθμιση της Ελλάδας ήρθε νωρίτερα από το επόμενο σχεδιαζόμενο έλεγχο, αποδεικνύοντας το έκτακτο της κατάστασης. Ο σχεδιασμός για την επόμενη αξιολόγησης της Ελλάδας ήταν για τις 15 Μαΐου του 2015.

Ο Fitch δικαιολόγησε την κίνησή του στην έλλειψη πρόσβασης στην αγορά, στις αβέβαιες προοπτικές για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης από τους θεσμούς καθώς και στις συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό τομέα που έχουν οδηγήσει σε ακραίες χρηματοδοτικές πιέσεις το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Fitch αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη ανάπτυξης για την Ελλάδα στο 0,5% για το 2015, από 1,5% που προέβλεπε για την τρέχουσα χρονιά τον Ιανουάριο και το 2,5% που προέβλεπε τον Δεκέμβριο του 2014.

Η ζημιά στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς και στην εμπιστοσύνη των καταθετών έχει σχεδόν εκτροχιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που είχε αρχίσει, σημειώνει ο οίκος.
Όπως αναφέρεται, θα χρειαστεί χρόνος να να διορθωθεί η ζημιά που έχει επέλθει, ακόμα και αν οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος βελτιωθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Bookmark and Share