"Grexit" ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Λαπαβίτσας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

"Grexit" ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Λαπαβίτσας!

Αριστερότερα της ..αριστερής πλατφόρμας

  • Ταραχή στον κυβερνών κόμμα προκαλεί για άλλη μια φορά ο βουλευτής Ημαθίας, οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται ξανά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Το άρθρο έχει τίτλο «Για να...νικήσει τη λιτότητα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί από το ευρώ» και ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση», αναφέρει ο οικονομολόγος και προσθέτει: «Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα.

»Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους προσεχείς τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο».
Bookmark and Share