Οριστικά στο εδώλιο οι 64 της Siemens - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Οριστικά στο εδώλιο οι 64 της Siemens

  • Ανοιξε χθες οριστικά ο δρόμος για να βρεθούν σύντομα στο εδώλιο οι 64 Ελληνες και αλλοδαποί που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέκρουσε το αίτημα για ανατροπή του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Στην Εισαγγελία ΑΠ είχαν προσφύγει 4 από τους...13 συνολικά εμπλεκόμενους Γερμανούς, ζητώντας να ασκηθεί από τις εισαγγελικές αρχές αναίρεση κατά του βουλεύματος 395/15 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, καταλογίζοντάς του σωρεία παραβάσεων, αλλά και υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της σε βάρος τους διαδικασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτης απέρριψε το σχετικό αίτημα κρίνοντας νόμιμη την όλη διαδικασία της παραπομπής, "λύνοντας" έτσι τα χέρια των εισαγγελικών αρχών για τον σύντομο προσδιορισμό της σχετικής δίκης, δεδομένου ότι για κάποιες κατηγορίες υπάρχει και κίνδυνος παραγραφής.

"Πονοκέφαλο" για τις δικαστικές αρχές θα αποτελέσει και η επιλογή της κατάλληλης αίθουσας που θα "φιλοξενήσει" τη συνεδρίαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων (64), δικηγόρων, μαρτύρων κλπ., τη στιγμή που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλες δίκες με πολλούς κατηγορουμένους.
Την ανατροπή του εφετειακού βουλεύματος από τον ΑΠ με άσκηση αναίρεσης από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησαν οι Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ, Λούντβιχ Γιάσπερ και Ρόλαντ Κοχ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 Γερμανοί υποστήριξαν διά των νομικών εκπροσώπων τους ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει την ειδική αιτιολογία που απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ έχει παραβιαστεί και το δεδικασμένο για την περίπτωσή τους, αφού έχουν κριθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη.
Bookmark and Share