Exotix: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η ελληνική κυβέρνηση... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Exotix: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η ελληνική κυβέρνηση...



  • Μια πιθανή ρήξη και έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές.


Αισιόδοξη για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται η Exotix, η οποία εκτιμά ότι μέχρι το...τέλος Απριλίου θα υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έλθει η συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Exotix, μια πιθανή ρήξη και έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές.
Οι ζημίες ενός Grexit θα ξεπεράσουν τα 200 δισ. ευρώ, προκαλώντας τριγμούς τόσο στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν αποκλείονται και οι γεωπολιτικές συνέπειες, αφού ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης θα έχει αποτύχει.
Ωστόσο, η Exotix βλέπει να υπάρχει συμφωνία τελικά μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων, ωστόσο η πολιτική μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή.
Μάλιστα, δεν αποκλείει αλλαγή της κυβέρνησης, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα είναι πολύ σκληρές, ενώ οι κυβερνώντες θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν νέα δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Exotix αναβαθμίζει σε «buy» από «hold» τη σύσταση για τα ομόλογα της Ελλάδας, προτιμώντας ιδιαίτερα εκείνα που που λήγουν το 2028
Bookmark and Share