Oμολογία ΔΝΤ: Διαθέτουμε έκτακτα σχέδια για χρεοκοπία της Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Oμολογία ΔΝΤ: Διαθέτουμε έκτακτα σχέδια για χρεοκοπία της Ελλάδας


  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαθέτει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, δήλωσε υπό το καθεστώς ανωνυμίας αξιωματούχος του ΔΝΤ στο Euro Insight. 
  • «Πάντα επεξεργάζονται έκτακτα σχέδια», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Ταμείου για να προσθέσει «Είναι ζήτημα κοινής λογικής».

Ο ίδιος εξήγησε πως αν τελικά η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό... πιθανότατα θα συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο όταν τα ποσά που θα κληθεί να αποπληρώσει η χώρα προς τους πιστωτές της ανέλθουν σε δισεκατομμύρια και όχι εκατομμύρια ευρώ.

«Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα θεωρούσα ότι δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική επίπτωση μετάδοσης. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2011» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Υπήρξε πολλή δημοσιονομική πρόοδος που έχει συντελεστεί σε σχέση με το 2011, χώρες όπως η Ιταλία είναι πολύ πιο σταθερές, υπάρχουν τείχη προστασίας όπως η τραπεζική ένωση και τα spread έχουν υποχωρήσει».

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και της Κομισιόν στις Βρυξέλλες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για έκτακτα σχέδια.
Bookmark and Share