- 14χρονος στην Ιταλία!
Εμεινε 42 λεπτά παγιδευμένος στα νερά ενός ποταμιού κι όμως ο 14χρονος Μάικλ κατάφερε να επιζήσει.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε... στα τέλη Απριλίου όταν ο Μάικλ μαζί με τους φίλους του βούτηξε στα θολά παγωμένα νερά του ποταμιού Ναβίλιο, στο Καστελέτο Ντι Κουτζιόνο, στη βόρεια Ιταλία. Λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν στην επιφάνεια όλοι εκτός από αυτόν, καθώς το πόδι του έχει μπλεχτεί σε στύλο που χρησιμεύει για βάρκες σε βάθος δυο μέτρων. Επικρατεί πανικός.
Για 42 λεπτά επιχειρούν να τον απεγκλωβίσουν, αρχικά οι φίλοι του στη συνέχεια δύτες του πυροσβεστικού σώματος που έχουν σπεύσει στο σημείο. Oταν τελικά τον ανασύρουν από τα νερά στην επιφάνεια, είναι βέβαιοι ότι είναι νεκρός, καθώς η καρδιά έχει σταματήσει. Oμως, οι προσπάθειες για επαναφορά του στη ζωή στέφονται με επιτυχία και ακούγεται ο χτύπος της καρδιάς.
Μεταφέρεται εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Σαν Ραφαέλε. Εκεί οι γιατροί επιχειρούν τα πάντα, πρώτα με μια διαδικασία μηχανικής υποστήριξης της κυκλοφορίας και μετά με την τεχνική της εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος, που τραβάει το αίμα, το καθαρίζει και το οξυγονώνει.
Τι λένε οι γιατροί
Oπως εξηγούν οι γιατροί, η χαμηλή θερμοκρασία των παγωμένων νερών του Ναβίλιο μάλλον προστάτεψε τα ζωτικά όργανα, ρίχνοντάς τον σε ένας είδος «χειμερίας νάρκης». Η καρδιά σταμάτησε, η κυκλοφορία του αίματος επίσης και οι πνεύμονες δεν γέμισαν νερό.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση σε όλη μου την επαγγελματική καριέρα» δήλωσε ο καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, ο οποίος με την ομάδα του στο Σαν Ραφαέλε έσωσαν τη ζωή του παιδιού, ενώ αρκετοί μίλησαν για «θαύμα».
