- Την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαΐου αναμένεται τελικά να απολογηθεί συμπληρωματικά, στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος».
Ο κατηγορούμενος βαρυποινίτης για την υπόθεση της 17Ν ζήτησε...Type Your Post Summary Here νέα προθεσμία από τον ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει λάβει γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας και χρειάζεται επιπλέον χρόνο.
Με νέο ...λουκ.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εμφανίστηκε με νέο λουκ στο γραφείο του ανακριτή, υποστήριξε ότι δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία, επειδή είναι σε ηλεκτρονική μορφή και δεν του έχει δοθεί, στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, πρόσβαση σε υπολογιστή.
Επίσης φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τα γυαλιά του και δεν του παρέχεται στυλό ώστε να μπορεί να κρατά σημειώσεις.
Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν προτίθεται να δώσει στον ανακριτή επί της ουσίας απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών για την απόδραση κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά θα απολογηθεί με πολιτική δήλωση.