"Με διάγγελμα θα ανακοινώσει τη συμφωνία" η Μέρκελ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

"Με διάγγελμα θα ανακοινώσει τη συμφωνία" η Μέρκελ..


  • Διάγγελμα για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, ακόμη και αν η κυβέρνηση Τσίπρα δεν εφαρμόσει όσα συμφώνησαν οι προκάτοχοί του ετοιμάζει η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ που βρίσκεται παράλληλα αντιμέτωπη με "ανταρσία" στο κόμμα της, σύμφωνα με το Bloomberg.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καγκελάριος έχει αποδυθεί τις... τελευταίες ημέρες σε εσωκομματικό "μασάζ" προκειμένου να πείσει τους διαφωνούντες υπέρ της συνέχειας του δανεισμού προς την Ελλάδα, επικαλούμενη τον κίνδυνο στάσης πληρωμών.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα υπολογίζεται πως είναι 100, από τους 311 συνολικά.

Σύμφωνα με το άρθρο, η καγκελάριος υποστηρίζει πως μία έξοδος της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της ΕΕ, ενώ φέρεται να επικαλείται και γεωπολιτικούς λόγους.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως το διάγγελμα θα γίνει μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία με τους πιστωτές, με όρους που θα μπορεί να υπερασπιστεί στο εσωτερικό.
Bookmark and Share