- Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται, για πέμπτη μέρα, η προσέλευση των πιστών στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.
Χιλάδες... πιστοί χριστιανοί, κάθε ηλικίας, από όλη τη χώρα, προσέρχονται με ευλάβεια στον ναό και περιμένουν υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που έχει σχηματιστεί προκειμένου να ασπαστούν το ιερό λείψανο και να απευθύνουν παράκληση στην Αγία. Μάλιστα, μεγάλη εντύπωση έχει δημιουργήσει η παρουσία πολλών νέων ατόμων.
Καθημερινά, το προσκύνημα αρχίζει στις 06.30 και ολοκληρώνεται στις 21.30, ενώ παράλληλα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.
Η προσέλευση των πιστών θα συνεχιστεί αμείωτη, ως φαίνεται, έως την ημέρα της αναχώρησης του ιερού σκηνώματος, την Κυριακή 24 Μαΐου, αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σκέψεις για παράταση της παραμονής του στην Αθήνα λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται πως παράταση δεν θα δοθεί.
Αύριο το πρωί, 10.00-1200, η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας αναμένεται να μεταφερθεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», για να προσευχηθούν οι ασθενείς.
Με αφορμή την επικείμενη μεταφορά των ιερών λειψάνων στο νοσοκομείο και σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η μεταφορά, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολικής Διακονίας» επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε ή να αμφισβητήσουμε ή να απορρίψουμε την ιατρική επιστήμη, γι' αυτό μαζεύουμε και φάρμακα...».
«Η συμβολική έξοδος του ιερού λειψάνου σε ένα νοσοκομείο της χώρας, το αντικαρκινικό νοσοκομείο του ”Αγίου Σάββα”, είναι συμβολική ακριβώς γιατί η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των λοιμωδών νοσημάτων. Πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη την ιστορία αυτής της τοπικής κοινωνίας. Εδώ υπήρχε το προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, 50 μέτρα πιο πάνω ήταν η γειτονιά των λεπρών, πιο κάτω είναι το νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων, στη γωνία είναι το δημόσιο ψυχιατρείο. Όλα αυτά χτίστηκαν από την Πολιτεία που σεβάστηκε την παράδοση αυτού του λαού και συνέδεσε όλα αυτά τα θεραπευτικά ιδρύματα με το σπίτι της Αγίας Βαρβάρας», προσέθεσε ο επίσκοπος Φαναρίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αθρόα προσέλευση του χριστεπώνυμου πλήθους, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που έρχονται εδώ μας δείχνουν κάθε μέρα ότι έχουν ανάγκη να ακουμπήσουν κάπου, να διατηρήσουν πνευματικές αντιστάσεις. Αυτός ο λαός δίδει ένα μάθημα σε όλους εμάς».