![]() |
| Τα παιδία παίζει ...στη Βίλα Μαξίμου |
- Με μια πρώτη ανάγνωση πάντως δίνεται η εντύπωση πως δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλει συμφωνία και προτείνει ...ότι πιο απίθανο την ύστατη στιγμή.
Όπως αναφέρει το Μαξίμου:
"Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής."
Αυτός προφανώς είναι ο όρος για να υπογράψει την τελευταία πρόταση συμφωνίας της Κομισιόν.
Οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι με αυτή την πρόταση η κυβέρνηση παρακάμπτει την πέμπτη αξιολόγηση και ουσιαστικά προτείνει ένα νέου τύπου διετές πρόγραμμα, στο οποίο να μην έχει λόγο και ρόλο το ΔΝΤ
Η αγωνία τώρα είναι αν θα απαντήσει καταφατικά η Κομισιόν και κυρίως αν θα το δεχθεί η κυρία Μέρκελ, καθώς είναι πάγια η θέση της Γερμανίας ότι δεν αποδέχεται καμιά λύση χωρίς το ΔΝΤ
Όμως,
-πως είναι δυνατόν να δεχθεί η Γερμανία την αποχώρηση του ΔΝΤ απ΄τη στιγμή που έχει κάνει ξεκάθαρο πως και οι τρεις θεσμοί πρέπει -οπωσδήποτε -να συνυπάρχουν;
-γιατί ρίχνουν στο τραπέζι μια εντελώς νέα πρόταση τη στιγμή που απομένουν μόνο λίγες ώρες και δεν προσπαθούν να βελτιώσουν τις προτάσεις Γιούνκερ και να συνεχίσουν την όποια διαπραγμάτευση από εκεί που σταμάτησε.
Η πρόταση αυτή ίσως είναι και το τελευταίο σκαλί πριν το χάος.Η κυβέρνηση δείχνει πως δεν θέλει λύση και όσοι μιλούν για κρυφή ατζέντα δραχμής ίσως δικαιωθούν πολύ σύντομα.
Αλήθεια δεν γνωρίζουν στην κυβέρνηση πως οποιαδήποτε νέα χρηματοδότηση απαιτεί αίτημα προς τα κοινοτικά όργανα και απόφαση σε επίπεδο Eurogroup η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τον ESM/EFSF;
Επίσης, το ότι όποιο αίτημα θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιου είδους πρόγραμμα/μνημόνιο, το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μέτρα για την Ελλάδα;
Α,και το σημαντικότερο ...δεν τους έχει πει κανείς πως δεν υπάρχει Αη Βασίλης;
greece salonika
