Απ΄την εποχή της δικτατορίας είχαν να επιβληθούν όρια αναλήψεων στην Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Απ΄την εποχή της δικτατορίας είχαν να επιβληθούν όρια αναλήψεων στην Ελλάδα.

Με νταούλια και ζουρνάδες..

  • Αυστηροί περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων (καθώς στις δανειοδοτήσεις υπήρχαν περιορισμοί μέχρι την απελευθέρωση της αγοράς) είχαν μπει τελευταία φορά στην Ελλάδα επί χούντας!


Η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και το πολυήμερο κλείσιμο των τραπεζών, που αποφασίστηκε χθες, είναι κάτι που συμβαίνει για.. πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση του τραπεζικού κλάδου, δηλαδή από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μετά.
Στην εποχή μας, οι περιορισμοί αποτελούν ένα αδιανόητο μέτρο απελπισίας με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στις επιχειρήσεις.
Η επιβολή περιορισμών είναι η πρώτη μετά την απελευθέρωση, αλλά όχι η πρώτη στη νεότερη ιστορία. Τραπεζικά στελέχη, με αγάπη στην ιστορία μας, επισημαίνουν ότι αυστηροί περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων (καθώς στις δανειοδοτήσεις υπήρχαν περιορισμοί μέχρι την απελευθέρωση της αγοράς) είχαν μπει ξανά επί χούντας!
Συγκεκριμένα, είχαν τεθεί περιορισμοί στις αναλήψεις κατά τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τότε ανησυχία των πολιτών...
Bookmark and Share