Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας.


  • Δίχως προβλήματα εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε πριν λίγο η διαδικασία ψηφοφορίας στο κρίσιμο δημοψήφισμα στο οποίο οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν με ένα ναι ή όχι επί της προτάσεως των θεσμών.


Νωρίς το...  πρωί παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα σε αρκετά εκλογικά τμήματα κυρίως στην Αθήνα με έλλειψη φακέλων καθώς στην επαρχία είχαν σταλεί από την Παρασκευή. Πολύ σύντομα όμως η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία μόνο σε δυο τμήματα της Ικαρίας όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχασαν το δρόμο και οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στον προορισμό τους.

Μικρή σύγχυση επικράτησε και με ορισμένους ετεροδημότες που δεν ήξεραν που ψηφίζουν καθώς δεν μπορούν να το κάνουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα αλλά μόνο στον τόπο διαμονής τους αρκεί να έχουν κάνει αίτηση ως ετεροδημότες εως τις 30/4.

Αναφορικά με την καταμέτρηση των ψήφων έχει δοθεί εντολή σε δικαστικούς αντιπροσώπους να είναι ελαστικοί και να μην ακυρώνουν με ευκολία τα ψηφοδέλτια αν πχ το σύμβολο δεν ειναι ο κλασικος σταυρός αλλά είναι μια πιο κακότεχνη εκδοχή του. Όσα ψηφοδέλτια δεν έχουν σταυρό θεωρούνται λευκά.

Μεγάλη φαίνεται πως ήταν η προσέλευση ειδικά σε περιοχές του κέντρου από τις 14:00 έως τις 16:00 ενώ η συμμετοχή σύμφωνα με δικαστικούς αντιπροσώπους λίγο μετά τις 17:00 κυμαινόταν μεταξύ 45% - 52%.

Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 21:00 υπό την προϋποθεση ότι θα έχουν συγκεντρωθει τα αποτελεσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων, αναλογικά κατανεμημένα σε όλη τη χώρα και η διαφορά ανάμεσα στο όχι και στο ναι να είναι μεγαλύτερη από το 4% για να μην υπάρχει πιθανότητα στατιστικού λάθους.
Bookmark and Share