Διχασμός στο Ισλαμικό Χαλιφάτο: ο αρχηγός του δεν θέλει άλλα βίντεο αποκεφαλισμών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Διχασμός στο Ισλαμικό Χαλιφάτο: ο αρχηγός του δεν θέλει άλλα βίντεο αποκεφαλισμών..


  • O αρχηγός του Ισλαμικού Χαλιφάτου Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τα περιβόητα βίντεο με τις εκτελέσεις ομήρων, καθώς ανησυχεί για την… εικόνα που βγάζει το ΙΚΙΛ.


Λέγεται ότι ο Αλ Μπαγκντάντι έστειλε επιστολή σε όλα τα.. γραφεία τύπου, όπου αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται πλέον να δείχνουν τις χαρακτηριστικές βίαιες σκηνές στα προσεκτικά μονταρισμένα βίντεο που ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Το φερόμενο ως επιχείρημά του είναι να μην προσβάλλονται άλλοι μουσουλμάνοι, που μπορεί να θεωρήσουν τα βίντεο τρομακτικά για τα παιδιά.

Ωστόσο το συριακό πρακτορείο ARA News μεταδίδει ότι αυτή η απόφαση προκάλεσε διχασμό στις τάξεις του ΙΚΙΛ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα βίντεο, που συχνά δείχνουν ανθρώπους να εκτελούνται με φριχτούς τρόπους, δεν ευνοούν την εικόνα του χαλιφάτου. Άλλοι όμως θεωρούν ότι τα ίδια βίντεο, που με υπερηφάνεια τα κοινοποιούν, είναι χρήσιμα για τον εκφοβισμό των εχθρών τους.

Οι οικογένειες των νεκρών ίσως ανακουφιστούν στην είδηση ότι θα σταματήσουν οι αναρτήσεις τέτοιων εικόνων. Καθώς όμως άλλες ομάδες τζιχαντιστών, όπως η Μπόκο Χαράμ, ακολουθούν πλέον την «παράδοση» του ΙΚΙΛ, το διάταγμα του Αλ Μπαγκντάντι μάλλον δεν θα σημάνει το τέλος του φαινομένου…
Bookmark and Share