- Μπροστά στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό!
- Δεν τον άκουσε ή δεν θέλησε να τον διορθώσει ο κ. Τσίπρας..
Αίσθηση προκαλεί η εισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, κατά τις ..κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που επισκέφθηκε σήμερα το Πεντάγωνο.
«Για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό...» είπε ο κ. Καμμένος, προκαλώντας αίσθηση και ερωτήματα, καθώς είθισται οι Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από εξωτερικές απειλές -και όχι στο εσωτερικό.
Ο κ. Τσίπρας, πάντως, του οποίου οι σχέσεις με τον κ. Καμμένο φημολογείται εσχάτως ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, είτε δεν άκουσε είτε δεν θέλησε να διορθώσει τον υπουργό.
Το αντίθετο συνέβη με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, κ. Κώστα Τασούλα, ο οποίος αντέδρασε σκληρά: «Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!» σημειώνει ο κ. Τασούλας, προσθέτοντας ότι «στις δημοκρατίες ο στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η αστυνομία».
«Η πολιτική του κολιγιά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα» κατέληξε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν σχετίζεται μόνο με την Ευρώπη, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος φέρεται να αντέδρασε έντονα και να απείλησε με αποχώρηση, όταν η ελληνική πλευρά πρότεινε στους δανειστές μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται νά άσκησε βέτο, υποχρεώνοντας έτσι το πρωθυπουργικό γραφείο να βγάλει ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει πρόταση για περικοπή των αμυντικών δαπανών