Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος..


  • Οι ηγέτες του ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ Μαρίν Λεπέν και Νάιτζελ Φάρατζ εξέφρασαν την Κυριακή την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, χαιρετίζοντας μία νίκη κατά των «ευρωπαϊκών προσταγών».


Για τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του γαλλικού...ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, το «όχι» των Ελλήνων στα σχέδια των πιστωτών «είναι ένα όχι της ελευθερίας, της εξέγερσης απέναντι στις ευρωπαϊκές προσταγές που θέλουν να επιβάλουν το ενιαίο νόμισμα με κάθε τίμημα, μέσω της πιο απάνθρωπης και αντιπαραγωγικής λιτότητας».

«Ωραίο και μεγάλο μάθημα δημοκρατίας αυτό το ελληνικό ΟΧΙ. Οι λαοί επιστρέφουν», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Λεπέν ως επικεφαλής της ομάδας Ευρώπη των Εθνών και των Ελευθεριών.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του ευρωφοβικού και λαϊκιστικού κόμματος της Βρετανίας Ukip Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι «το ευρωπαϊκό σχέδιο πεθαίνει».

«Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς το θάρρος του ελληνικού λαού απέναντι στην πολιτική και οικονομική επίθεση των Βρυξελλών», έγραψε στο Twitter ο Φάρατζ, επικεφαλής της ομάδας Ευρώπη της Ελευθερίας και της Αμεσης Δημοκρατίας στο ευρωκοινοβούλιο.