Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λακωνία, κάηκαν σπίτια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λακωνία, κάηκαν σπίτια

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε περίπου από τις 03:45 τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, πάνω από τη Νεάπολη.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας δασική έκταση με...χαμηλή βλάστηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έφτασε στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης, το οποίο εκκενώθηκε πριν από λίγες ώρες. Οι ασθενείς είχαν μεταφερθεί στο γηροκομείο, το οποίο στη συνέχεια εκκενώθηκε. Ασθενείς και ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Νεάπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Mega, 17 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά ή έχουν καεί στη Νεάπολη, δύο σπίτια στο Φαρακλό και το δημοτικό σχολείο.

Η τροχαία εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεάπολη.

Η ατμόσφαιρα στην Νεάπολη είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και σε άλλα σημεία της νότιας Λακωνίας, καθώς και στα Κύθηρα εξαιτίας της ζημιάς που έχουν υποστεί οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω μέρος του βουνού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των παραθεριστών από τις παραλίες Αγίας Μαρίνας και Προφήτη Ηλία. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη.
Bookmark and Share