Spiegel: Ενοχλημένη η Μέρκελ με τον Τσίπρα- «Άφησε την χώρα να πέσει σε τοίχο» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Spiegel: Ενοχλημένη η Μέρκελ με τον Τσίπρα- «Άφησε την χώρα να πέσει σε τοίχο»


  • Τις συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για τον Αλέξη Τσίπρα που είχε την περασμένη Δευτέρα, στα πλαίσια της κεντρικής επιτροπής του κόμματος CDU σε εμπιστευτικό περιβάλλον και πίσω από κλειστές πόρτες, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel.


Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποτελεί... εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος της ημερήσιας διάταξης στο προεδρείο του CDU. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει συζητηθεί ξανά και ξανά το ελληνικό ζήτημα και η πορεία της χώρας εντός Ευρωζώνης.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπόρεσε να κρύψει την έντονη ενόχλησή της απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα. Όπως σχολιάζει η Bild, η Μέρκελ ξέρει ότι μια έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη δεν είναι μόνο ένα αρνητικό σημείο καμπής για την Ευρώπη, αλλά και για την Καγκελαρία. Στην αρχή μίλησε πίσω από κλειστές πόρτες και δύο ώρες αργότερα κατά την τελετή στο κοινό. Μίλησε για αλληλεγγύη και για σταθερότητα, οι οποίες, όπως σημείωσε, η μία πάει μαζί με την άλλη.

Αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει πλέον για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα δεν θέλει να τηρεί τις αρχές της Ευρώπης φέρεται να είπε. Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η Bild, μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε μια σύντομη στιγμή έκλαμψης της απογοήτευσης, που νιώθει και η ίδια προσωπικά. Η πολιτική Τσίπρα ήταν «σκληρή και ιδεολογική», και ο ίδιος άφησε, όπως είπε η Καγκελάριος εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο.

H Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να φανταστεί ότι ένας πρωθυπουργός παίζει σε ρουλέτα την τύχη μιας ολόκληρης χώρας. Γι' αυτό μάλιστα ξαφνιάστηκε όταν ο κ. Τσίπρα αποφάσισε να πάει σε δημοψήφισμα, την τελευταία στιγμή.

Πάντως η Καγκελάριος απηύθυνε και κάποιες προειδοποιήσεις προς το δικό της κόμμα στα πλαίσια της συνάντησης. Σύμφωνα με αυτές, η μεγάλη επιτυχία της στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις βασίζεται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί την εμπιστεύονται για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Bookmark and Share