Η κινεζική αυτοκρατορία ...αντεπιτίθεται με μέτρα στήριξης της οικονομίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η κινεζική αυτοκρατορία ...αντεπιτίθεται με μέτρα στήριξης της οικονομίας.


  • Δέσμη μέτρων για την στήριξη της ρευστότητας της κινεζικής οικονομίας, αλλά και του κινεζικού χρηματιστηρίου, έλαβε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, την ώρα που έχουν χαθεί τρισεκ. δολάρια στις διεθνείς αγορές. 


Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αποφάσισε τη...  μείωση του επιτοκίου δανεισμού και των μονοετών καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης, με το επιτόκιο δανεισμού ενός έτους να διαμορφώνεται στο 4,6%.

Παράλληλα, αποφάσισε την άρση του ορίου επιτοκίου προθεσμιακών καταθέσεων για πάνω από ένα χρόνο, ενώ μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης, στο 18%, το όριο των κεφαλαιακών αποθεμάτων για τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες, αλλαγή που τίθεται σε ισχύ από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πέμπτη φορά σε εννέα μήνες που η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, μειώνει δραστικά το κόστος δανεισμού.

Οι τριγμοί στις ασιατικές αγορές συνεχίστηκαν νωρίτερα. Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με μεγάλη πτώση της τάξης του 7,63%. Με πτώση 3,96% έκλεισε και ο δείκτης ΝIKKEI στο Xρηματιστήριο του Τόκιο.

Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι σημειώνουν πάντως κέρδη της τάξης του 4% ενώ ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών καταγράφει θεαματική άνοδο άνω του 8%.

Στο μεταξύ, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ υποβάθμισαν, με δηλώσεις που έκαναν χθες το βράδυ, τους φόβους ότι οι πρόσφατες μαζικές πωλήσεις μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία, θα αποτελέσουν κίνδυνο για την εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης.
Bookmark and Share