- Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Εθνική ομάδα κόντρα στη Γεωργία στο Ευρωμπάσκετ (79-68).
Εμφανίζοντας το... καλύτερο πρόσωπό της από την έναρξη της διοργάνωσης, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη, ήταν καταιγιστική στο α' ημίχρονο, παίζοντας επιθετικό μπάσκετ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με τους περιφερειακούς παίκτες να δίνουν ρεσιτάλ ευστοχίας από τη γραμμή του τριπόντου. Ετσι το πρώτο 20λεπτο έληξε 50-22.
Στο β' μέρος, η Γεωργία μπήκε αποφασισμένη να μειώσει και η Εθνική για να συντηρήσει δυνάμεις και το σκορ. Στο 3ο δεκάλεπτο οι Γεωργιανοί κατέβασαν τη διαφορά με επί μέρους 26-11, όμως η Ελλάδα είχε την ποιότητα και την πείρα για να κρατήσει τη νίκη.
Την Τετάρτη, η ελληνική ομάδα θα δώσει την κρίσιμη μάχη (16.00) με τη σκληροτράχηλη Σλοβενία του Γιούρι Ζντοβτς, για την πρώτη θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, υπάρχει πιθανότητα να καταταγούμε μέχρι και τρίτοι στον όμιλο, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη συνέχεια και τα χιαστί ματς της επόμενης φάσης των «16».
ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).
ΓΕΩΡΓΙΑ: Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.