Νέο προβάδισμα για τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο προβάδισμα για τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis


  • Μικρή αλλά αξιοσημείωτη διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων καταγράφεται στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο να περνά για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σημειώνεται ότι...  ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με προβάδισμα της ΝΔ καταγράφηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ περνά πρώτη με ποσοστό 24% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το Ποτάμι με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν, έχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος. Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.