- Όσοι δεν ακολούθησαν τον Π.Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα.
Πολιτική πρωτοβουλία ετοιμάζουν στελέχη που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ακολούθησαν τη... Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου.
Με πρωτοβουλία της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά και τη υποστήριξη του RedNotebook.gr πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετείχαν αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ και μίλησαν η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, ο Χρήστος Λάσκος, ο Νίκος Γιαννόπουλος και ο Ηλίας Ιωακείμογλου.
"Η ζωή μετά-το τρίτο Μνημόνιο, τις εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ" ήταν το θέμα της εκδήλωσης και όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την ανάγκη να μην "χαθούν", να παραμείνουν σε επικοινωνία και μέσα από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν να οργανώσουν την αντίσταση στο Μνημόνιο και στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει και πανελλαδική συνάντηση.
