Βουτιά για ρωσικές μετοχές και τουρκική λίρα αμέσως μετά την κατάρριψη του Σουκχόι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βουτιά για ρωσικές μετοχές και τουρκική λίρα αμέσως μετά την κατάρριψη του Σουκχόι.


  • Στον απόηχο της είδησης της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό, ισχυρές πιέσεις δέχονται ο MICEX και το τουρκικό νόμισμα


Τη μεγαλύτερη πτώση σε..δύο μήνες καταγράφουν οι ρωσικές μετοχές με τον δείκτη Micex να καταγράφει απώλειες 1,65%, στις 1837 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, η λίρα χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου κατά 0,66% (USD:TRY 2,869) και ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί κατά 1316 μονάδες (1,65%) στις 78428.
"Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα", είπε ο Cristian Maggio, επικεφαλής έρευνας για τις αναδυόμενες αγορές στην Toronto Dominion Bank, στο Bloomberg. "Η αντίδραση της λίρας είναι λογική. Το επεισόδιο απλά δείχνει ότι η αγορά υποτιμά έντονα τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην περιοχή".
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βρίσκεται στην αναμονή για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, που προσθέτει στο κλίμα αβεβαιότητας.
Bookmark and Share