Πάρε τον συν-καλικάντζαρο Βαρουφάκη και βγείτε μέχρι τα Φώτα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Πάρε τον συν-καλικάντζαρο Βαρουφάκη και βγείτε μέχρι τα Φώτα



  • Χριστούγεννα και η ελπίδα όλων είναι να σβηστεί όλος ο παραλογισμός μιας χρονιάς που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται.


Άλλος για ότι, υποφέρουμε καθημερινά, άλλος για προσωπικούς λόγους. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον επαναστάτη Βαρουφάκη να κατεβαίνει στην Downing Street λες και ήταν πορτιέρης στο ... Soho. Λίγες ημέρες μετά προχωρεί ως γνήσιος επαναστάτης, στην δημιουργική ασάφεια , στην συμφωνία του Φεβρουαρίου. Γενικώς, ακόμα το «παραμύθι» περνά στον πρωθυπουργό, όπως λένε, διότι δεν φταίει ποτέ και σε τίποτα ο πρόεδρος. Μέχρι τον Μάρτιο ο Βαρουφάκης πληρώνει. Μετά ξυπνά πάλι μέσα του ο επαναστάτης και φθάνουμε στην κοροϊδία του Ιουνίου – την οποία γνωρίζαμε- αλλά επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του Paul Mason.

Ο ίδιος αυτός επαναστάτης πρώην υπουργός Οικονομικών σε μια σύσκεψη Κυριακή απόγευμα αποφασίζει να κλείσει τις τράπεζες. Δεν μπορούσε, όπως μας είπε, να αντιμετωπίσει τον Αρμαγεδώννα τον οποίο ο ίδιος δημιούργησε.

Έκτοτε ταξιδεύει πρώτη θέση στα αεροπλάνα για το Λονδίνο κάνοντας μανικιούρ, πηγαίνει σε διαλέξεις των εργατικών, και φυσικά λέει μπαρούφες στα βρετανικά κανάλια. Και γνωρίζει καλά ότι, οι Εγγλέζοι αρέσκονται να ακούνε κάποιον να εναντιώνεται των Γερμανών – τουλάχιστον στα λόγια. (σ.σ. Αν τον γνώριζαν καλά ούτε σε pub δεν θα έμπαινε). Ακόμα, όμως, η θητεία του είναι νωπή και περνά η μπογιά του. Ο Βαρουφάκης πιστεύει λανθασμένα ότι, επειδή είχε εξουσία ή ότι τον χαιρετούσαν στον δρόμο, θα απολαμβάνει εσαεί την ίδια δύναμη και στο εξωτερικό. Στους ξένους πολιτικούς, τα media, τους ακτιβιστές κτλ.

Δεν κοιτά δίπλα του το πρώην αφεντικό του, τον ΓΑΠ ο οποίος το μόνο που δεν έχει κάνει για να τραβήξει την προσοχή, είναι να δεθεί με μια αρκούδα και να την περιφέρει με το ντέφι.

Τελευταίο επεισόδιο, ήταν η υποστήριξη Τούρκων δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ. Τώρα ο κ. Βαρουφάκης θέλει να προχωρήσει σε πανευρωπαϊκό κόμμα εναντίον της λιτότητας. Εναντίον αυτής της λιτότητας που έφερε ο ίδιος και ο Τσίπρας; Όχι, βέβαια δεν το δέχεται αυτό. Ο Βαρουφάκης θα έβρισκε τον τρόπο να κόβει χρήμα η ΕΚΤ για να το ξοδεύει σε διορισμούς και στα εστιατόρια που πήγαινε τα βράδια. Σε λίγες ημέρες, όμως, ( 25 Δεκεμβρίου- 5 Ιανουαρίου ) οι καλικάντζαροι που προσπαθούν όλο τον χρόνο να κόψουν το δέντρο βγαίνουν στην επιφάνεια. Το ίδιο και ο Τσίπρας. Ας πάρει τον συν- καλικάντζαρο τον Βαρουφάκη κι ας βγουν έξω. Μέχρι τα φώτα.

Καλά Χριστούγεννα...




Του κ.Δ.Παφιλαρα
Bookmark and Share