Διεθνείς αντιδράσεις για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Β. Κορέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνείς αντιδράσεις για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Β. Κορέα

Στην εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής η Βόρειος Κορέα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας.


Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε περί τις...  02:30 ώρα Ελλάδας.

Η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση αψηφώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες της απαγορεύουν να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση είχε ενημερώσει πάντως υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι σχεδίαζε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο επίγειας παρατήρησης, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες θεωρούν την κίνηση συγκαλυμμένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

Αξιωματούχος από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έγινε αντιληπτή η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα, η τροχιά του οποίου παρακολουθείται και δεν απειλεί συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς αποτελεί μια «ασυγχώρητη προκλητική ενέργεια» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει το ταχύτερο δυνατόν σθεναρές κυρώσεις.

Η Παρκ επισήμανε ότι η Πιονγγιάνγκ προσπαθεί να επιτύχει πρόοδο στο πυραυλικό της πρόγραμμα απλά και μόνο για να ενισχυθεί η θέση του καθεστώτος, όπως είπε.


«Απόλυτα επιτυχημένη εκτόξευση»

Η κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας μετέδωσε ότι η εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, την οποία διέταξε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, με σκοπό να τεθεί δορυφόρος σε τροχιά, στέφθηκε από «πλήρη επιτυχία».

Ο δορυφόρος Kwangmyongsong-4 ολοκληρώνει την περιστροφή του γύρω από τη Γη κάθε 94 λεπτά, ενώ η Βόρειος Κορέα θα συνεχίσει να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα, ανέφερε παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας.
Bookmark and Share