«Αστακός» το Σύνταγμα με 3.000 αστυνομικούς για την παρέλαση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

«Αστακός» το Σύνταγμα με 3.000 αστυνομικούς για την παρέλαση


  • Υπό το άγρυπνο βλέμμα περίπου 3.000 αστυνομικών, που θα παραταχθούν γύρω από την πλατεία Συντάγματος, θα γίνει σε λιγο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων...ανοιξε χθες το πρωί με τη μαθητική παρέλαση μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας συνδέονται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

Θεωρείται βέβαιο ότι, ακόμα και αν η παρέλαση γίνει χωρίς κάγκελα, οι αστυνομικοί δεν θα επιτρέπουν στο κοινό να πλησιάζει στις εξέδρες όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι. Αυτό σημαίνει ότι η φετινή παρέλαση δεν θα είναι «ανοιχτή» ούτε θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς στο Σύνταγμα, όπως έγινε πέρσι. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης (σήμερα και αύριο) θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, η επέτειος θα εορταστεί με πρωταγωνιστές τους μαθητές και χωρίς εξέδρες, σε κάποιους δήμους.
Χθες σε όλα τα σχολεία πραγματοποιούνται επετειακές εκδηλώσεις, μαθητές πρόκειται να καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια να στέψουν με στεφάνια ανδριάντες, προτομές και μνημεία ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Σημερα απο το πρωί ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ φιλαρμονικές θα διέλθουν από κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια. Στις 10 το πρωί θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Γ΄ Σώμα Στρατού και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Bookmark and Share