Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς, αλλά χωρίς να λείπουν τα προβλήματα, συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε χώρους υποδοχής στην Αττική και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Το... επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που μεταφέρει 1.433 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ελευσίνας αύριο στις 8 το πρωί.
Σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το "Blue Star Patmos" με 635 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με πούλμαν σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.
Συνολικά στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα φιλοξενούνται 4.400 μετανάστες και πρόσφυγες.
Το πρωί κατέπλευσε προερχόμενο από τη Χίο το πλοίο Terra Jet, που μετέφερε συνολικά 1.169 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν άμεσα σε λεωφορεία και έφυγαν για το Ελληνικό.
Εμπλοκή έχει προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες με τη μετακίνηση περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τη Λέσβο.
Με προβλήματα και αντιδράσεις έγινε, εν τω μεταξύ, η καταγραφή των 1.167 προσφύγων και μεταναστών, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ πολλοί ήταν εκείνοι, που περικύκλωσαν τα λεωφορεία αρνούμενοι να μπουν στις σκηνές, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό. Κάποιοι μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου έχουν τις οικογένειές τους, καθώς όπως λένε, το πρωί δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν, γιατί οδηγήθηκαν κατ ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.
Γιατροί που βρίσκονται στο χώρο επισημαίνουν ότι πολλά μικρά παιδιά είναι άρρωστα, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων .
Στον χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές χωρητικότητας 8-10 ατόμων η κάθε μία.
Bookmark and Share