Εμπλοκή με Τούρκο σύνδεσμο στη Χίο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριό του - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εμπλοκή με Τούρκο σύνδεσμο στη Χίο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριό του

Σφραγίδα του ψευδοκράτους στην Κύπρο είχε Τούρκος σύνδεσμος που έφτασε στη Χίο στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις επιστροφές των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως διευκρίνισαν πηγές του... υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ΑΜΠΕ το θέμα διευθετήθηκε και υπογραμμίζεται πως: Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχές, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητος, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση.
Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψη του στο ψευδοκράτος, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.
Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.
Bookmark and Share