Παλιά και αξιόπιστα αεροσκάφη επαναφέρουν από απόσυρση οι ΗΠΑ στο Ιράκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Παλιά και αξιόπιστα αεροσκάφη επαναφέρουν από απόσυρση οι ΗΠΑ στο Ιράκ

  • Πέρυσι, η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων CENTCOM ανέπτυξε δύο αεροσκάφη της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ σε μια τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία κατά του ISIS. 
  • Με βάση αυτή την επιτυχία, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβίωσης του δικινητήριου ελικοφόρου OV-10 Bronco σε μάχιμο ρόλο του.

Παρά την ηλικία του, τα αεροσκάφη πέταξαν... 132 αποστολές το 2015, οι 120 από τις οποίες ήταν πολεμικές αποστολές, με ποσοστό ολοκλήρωσης 99 τοις εκατό. Σε ρόλο χερσαίας υποστήριξης και καταστολής θα είναι μια γέφυρα μεταξύ των μαχητών και των ελικοπτέρων. Η χαμηλή του ταχύτητα το καθιστά πιο ευέλικτο από ό, τι τα ταχυκίνητα τζετ, ενώ το βραχύ διάστημα απογείωσης και προσγείωσης επιτρέπει να λειτουργεί από απομακρυσμένους ή απροετοίμαστους διαδρόμους. Μπορεί να μεταφέρει στρατεύματα, τραυματίες, και μέχρι 3.200 κιλά προμηθειών ή πυρομαχικών.
Είναι μια μάχιμη, δοκιμασμένη, ανέξοδη, και αξιόπιστη πλατφόρμα για τη μετακίνηση μικρών ομάδων και για αναγνώριση. Παρέχει επίσης υποστήριξη από αέρα με ένα πυροβόλο 20mm ή τέσσερα εσωτερικά πολυβόλα 7,62 χιλιοστών για να παρέχει στους Ιρακινούς υποστήριξη στη χερσαία εδάφους. Το OV-10 Bronco έχει επτά φορείς που θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να προσαρμοστούν για πυρομαχικά που καυτευθύνονται με GPS ή λέιζερ, όπως οι πύραυλοι Griffon ή Hellfire.
Τα αεροπλάνα που επιχειρούν από «μια τοποθεσία στη νοτιοδυτική Ασία,» σύμφωνα με εκπρόσωπο της CENTCOM. Η CENTCOM προσπαθούσε να καθορίσει εάν τα OV-10 Bronco παρέχουν «αυξημένη αποτελεσματικότητα της αεροπορικής δύναμης σε ρόλο αντιεξέγερσης … με παράλληλη μείωση του κόστους και εξοικονομώντας υψηλής τεχνολογίας πόρους που επιτελούν παρόμοιες αποστολές».
Το OV-10 επιχείρησε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ, με πρώτη ανάπτυξη το 1968 με το Σώμα των Πεζοναυτών. Παρείχε προκεχωρημένη αεροπορική αναγνώριση, συνοδεία ελικοπτέρων, επίγειες επιθέσεις, παρατήρηση, ελαφρά μεταφορικά καθήκοντα, και περιπολίες πλωτών μεταφορών στο Δέλτα του Μεκόνγκ. ΤΑ τελευταία OV-10 αποσύρθηκαν από το Σώμα των Πεζοναυτών το 1995, μετά από να εξυπηρετήσει στην Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου.
Bookmark and Share