Ασφαλιστικό: η χαρά του τεμπέλη και η γιορτή του φοροφυγά... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ασφαλιστικό: η χαρά του τεμπέλη και η γιορτή του φοροφυγά...



Εδώ πρόκειται να έχουμε πλέον ένα νέο μοντέλο, μοναδικό στον κόσμο. 
Θέλουμε να συνδυάσουμε σοβιετική αναποτελεσματικότητα, 
μαζική μικρομεσαία φοροδιαφυγή 
και ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ μίσος προς τους εργατικούς, τους μορφωμένους και τους έντιμους, 
...που χαλούν την πιάτσα στους φοροφυγάδες, τους τεμπέληδες και τους χαβαλέδες.


Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο μερικά παραδείγματα του νέου ασφαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ:
- Ασφαλισμένος με συντάξιμο... μισθό 600 ευρώ και 15 χρόνια ασφάλισης. Σύνταξη: 407 ευρώ.

- Ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 600 ευρώ και με 35 χρόνια ασφάλισης. Σύνταξη: 560 ευρώ.

- Ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ και 15 έτη ασφάλισης. Σύνταξη: 504 ευρώ

- Ασφαλισμένος με συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ και 35 έτη ασφάλισης. Σύνταξη: 758 ευρώ

Που σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος της πρώτης περίπτωσης θα καλείται να πληρώσει επί είκοσι χρόνια εισφορές (αυτός και ο εργοδότης του), για να πάρει επιπλέον σύνταξη 153 ευρώ το μήνα, ενώ ο ασφαλισμένος της δεύτερης περίπτωσης θα δουλέψει είκοσι χρόνια επιπλέον και θα πληρώσει τέσσερεις φορές περισσότερες εισφορές από τον πρώτο για να πάρει επιπλέον 351 ευρώ το μήνα.

Απορία: Τι θα κάνει ο εργαζόμενος της περίπτωσής μας; Απάντηση θα αρκεστεί στην ελάχιστη προσπάθεια (στην κανονική του δουλειά) και τον ελάχιστο μισθό και θα περιμένει να πάρει σύνταξη με όσο γίνεται λιγότερη δουλειά και όσο γίνεται λιγότερα χρόνια. Παράλληλα θα ψάξει μια ωραία μαύρη εργασία στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή, στο μαγαζί της γυναίκας του ή κάποιου συγγενούς κ.λπ., ή θα ζητήσει από τον εργοδότη του να του δίνει τον υπόλοιπο μισθό (από τα 600 στα 1.000) μαύρα ή σε έξοδα και θα είναι και οι δύο ευχαριστημένοι.

Όπως θα έλεγε και ο κ. Καρανίκας, η καριέρα είναι χολέρα και -για να του συμπληρώσουμε την λαμπρή του σκέψη- η απόκτηση εργασιακών προσόντων και δεξιοτήτων πανούκλα, και η εργασία στον εξωστρεφή τομέα της οικονομίας και σε μεγάλες επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα για μαζική φοροδιαφυγή, καρκίνος.

Εδώ έχουμε ένα νέο μοντέλο μοναδικό στον κόσμο. Θέλουμε να συνδυάσουμε σοβιετική αναποτελεσματικότητα, μαζική μικρομεσαία φοροδιαφυγή και ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ μίσος προς τους εργατικούς, τους μορφωμένους και τους έντιμους, που χαλούν την πιάτσα στους φοροφυγάδες, τους τεμπέληδες (η μόρφωση απαιτεί εργατικότητα δεν αποκτάται παίζοντας πόκα και πίνοντας μπύρες) και τους χαβαλέδες.

Από κοντά κι η περίφημη τρόικα που δέχεται όλες αυτές τις ανοησίες (ιδίως η ευρωπαϊκή της πλευρά), γιατί κυνικά οι ευρωπαίοι «ηγέτες» που την καθοδηγούν, θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση, με μόνη χρησιμότητα την αποθήκευση προσφύγων, έτσι ώστε να μην τους προκαλούν εσωτερικό πολιτικό κόστος.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν περάσουν και παγιοποιηθούν αυτά τα ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα στην ελληνική οικονομία; Αν η κοινωνία αναζητήσει την «ανάπτυξη» μέσα από την πόκα, τον φραπέ και τον χαβαλέ; Με δεδομένο ότι τα δανεικά τελείωσαν, δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή τις ευωχίας. Απλώς θα παρατείνουμε επί δεκαετίες την Ελλάδα της μιζέριας, της φτωχοποίησης και της μαζικής μετανάστευσης των ικανότερων (brain drain και έξοδος εταιριών).

Τι θα απομείνει; Μια κοινωνία γέρων, απελπισμένων που θα φυτοζωούν στην ζώνη του λυκόφωτος.

Συμπέρασμα. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει το ταχύτερο. Πριν ολοκληρώσει την μετάβαση προς μια Ελλάδα στην οποία θα ζουν καλά μόνο οι τεμπέληδες και οι φοροφυγάδες.


Toυ κ.Θ.Σκυλακάκη,
Προέδρου της Δράσης
Bookmark and Share