"To ΙSIS χρησιμοποιούσε το εργαστήριο Χημείας του Πανεπιστημίου της Μοσούλης για βόμβες" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

"To ΙSIS χρησιμοποιούσε το εργαστήριο Χημείας του Πανεπιστημίου της Μοσούλης για βόμβες"

  • Το ISIS (Ισλαμικό Κράτος/ Daesh) χρησιμοποιούσε το καλά εφοδιασμένο εργαστήριο Χημείας του Πανεπιστημίου της Μοσούλης για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς εκρηκτικών μηχανισμών και την εκπαίδευση μαχητών στην κατασκευή τους, σύμφωνα με αμερικανικές και ιρακινές στρατιωτικές πηγές, καθώς και δύο άτομα που έχουν γνώση σχετικά με το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον... στρατηγό Χατέμ Μαγκσόσι, τον κορυφαίο ειδικό σε εκρηκτικά του Ιράκ, οι εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες του ISIS να εκτοξεύει επιθέσεις στο Ιράκ και να εξάγει τεχνογνωσία περί βομβών και εκρηκτικών, όταν οι μαχητές του φεύγουν από τα εδάφη του και επιστρέφουν στις χώρες του.

«Το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης είναι το καλύτερο ερευνητικό κέντρο του Daesh στον κόσμο» είπε ο στρατηγός. «Οι εκπαιδευόμενοι πηγαίνουν στη Ράκα, μετά στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης για να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις».

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα το πανεπιστήμιο, καθώς ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έχει στοχεύσει το campus με αεροπορικά πλήγματα αρκετές φορές, και πιο πρόσφατα στις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Γουόρεν, εκπρόσωπο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, τα εργαστήρια βομβών της Μοσούλης είναι μεταξύ των μεγαλύτερων του Ισλαμικού Κράτους, και ως εκ τούτου το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να αποτελεί στόχο.
Bookmark and Share