Η Ύπατη Αρμοστεία και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία 660 θέσεων για τη στέγαση προσφύγων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η Ύπατη Αρμοστεία και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία 660 θέσεων για τη στέγαση προσφύγων

  • Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υ.Α.

«Η συμφωνία αυτή δείχνει πώς...  η καλή συνεργασία μεταξύ της Υ.Α. και των τοπικών αρχών στην Ελλάδα αποφέρει απτές, θετικές λύσεις για τους πρόσφυγες», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Φιλίπ Λεκλέρκ, αντιπρόσωπος στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεισφορά εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης για την εκπλήρωση του στόχου της Υ.Α. για τις 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας των προσφύγων που είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί την έβδομη παρόμοια συνεργασία που έχει συνάψει η Υ.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να παρέχει βοήθεια στις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

«Το πρόγραμμα θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και κοινωνική στήριξη σε εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων, καθώς και οφέλη υπέρ της τοπικής κοινότητας και της οικονομίας», δήλωσε στην ανακοίνωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Bookmark and Share