Ήρθε ο Τούρκος καναλάρχης στην Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ήρθε ο Τούρκος καναλάρχης στην Ελλάδα..


  • Το έδαφος για τη δραστηριοποίησή του στο τρικυμιώδες ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο έχει στρώσει πλέον ο τούρκος Acun Ilicali, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 στην Τουρκία ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Νοέμβριο.

Μόλις δύο μήνες μετά την συνάντησή των δύο ανδρών  στην οποία ο...Τούρκος επιχειρηματίας είχε σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, εκφράσει το ενδιαφέρον του να αποκτήσει τηλεοπτική συχνότητα στην Ελλάδα, ο Acun Ilicali ίδρυσε εταιρεία στη χώρα μας με τον διακριτικό τίτλο “Acun Medya AE Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων”.

Είναι άγνωστο αν η εταιρεία θα συμμετάσχει αυτόνομα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή θα επιδιώξει να δραστηριοποιηθεί με άλλο τρόπο στη διαδικασία (συνεργασία, εξαγορά κλπ), ωστόσο η δημιουργία εταιρείας στη χώρα μας από τον περασμένο Ιανουάριο δείχνει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016 με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ και σύμφωνα με την συμβολαιογραφική πράξη που έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ αντικείμενο της δραστηριότητας της είναι μεταξύ άλλων η παραγωγή και μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων, η δημιουργία στούντιο παραγωγής, η έκδοση εντύπων, η παροχή υπηρεσιών διαφήμισης, η αντιπροσώπευση ή η συνεργασία με εταιρείες που ασκούν παρεμφερή δραστηριότητα, κλπ.

Η έδρα της νέας εταιρείας Media βρίσκεται στο Μαρούσι ενώ το διοικητικό της συμβούλιο αποτελείται από τον Άγγελο Χριστόπουλο ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος, τον ίδιο τον Ali Acun Ilicali, και τον Ebru Atasav Tahranc.
Bookmark and Share