Αξιωματικός μηνύει τον Ομπάμα για τη μάχη του ISIS - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αξιωματικός μηνύει τον Ομπάμα για τη μάχη του ISIS

Μήνυση κατά του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους κατέθεσε αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τα πλήγματα γίνονται χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, άρα ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι παράνομος.

Πρόκειται για τον... αξιωματικό Nathan Michael Smith, ο οποίος υπηρετεί στο Kuwait.

Η μήνυση κατατέθηκε την Τετάρτη στην Κολούμπια.

Ο 28χρονος υποστηρίζει πως ο πόλεμος κατά του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία είναι παράνομος βάσει του War Powers Αct που νομοθετήθηκε το 1973. Βάσει αυτού, κάθε φορά που ένα ηγέτης ανανεώνει την εντολή προς τους στρατιωτικούς για ένοπλο χτύπημα, έχει μια προθεσμία 60 ημερών να ζητήσει γι' αυτό την έγκριση του Κογκρέσου.

AdTech Ad
“Ο πρόεδρος δεν πήρε την έγκριση του Κογκρέσου εντός 60 ημερών, αλλά ούτε τερμάτισε τον πόλεμο. Έτσι ο πόλεμος είναι παράνομος” αναφέρει.

Προσθέτει ότι εφόσον δεν εξασφαλίστηκε η έγκριση των βουλευτών, τότε πρέπει ο πόλεμος να τερματιστεί σε διάστημα 30 ημερών, βάσει της ίδιας νομοθεσίας.

Στο μεταξύ, ο Ομπάμα έχει διατάξει να ενισχυθούν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για δύναμη 3.500 αμερικανών στρατιωτών σε χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράκ αυτή τη στιγμή.
Bookmark and Share