Τριάντα συλλήψεις και 150 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της γεωργιανής μαφίας στην Αττική - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Τριάντα συλλήψεις και 150 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της γεωργιανής μαφίας στην Αττική

  • Στη σύλληψη 30 μελών της γεωργιανής μαφίας που φέρεται να ευθύνεται για πάνω από 150 διαρρήξεις σπιτιών και 4 ληστείες στην Αττική προέβησαν, μετά από πολύμηνες έρευνες, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών- ενώ συνολικά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανέρχονται στα 150 άτομα.


Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε.. διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν 25 άτομα από τη Γεωργία μεταξύ των οποίων και οι επικεφαλής της σπείρας, τέσσερις άνδρες από την Αλβανία και ένας Βούλγαρος. Εντοπίστηκαν τέσσερα σπίτια - «καβάντζες», όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων (κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές). Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, τα μέλη της σπείρας έκαναν «προπονήσεις» πάνω στη διάρρηξη κλειδαριών και θυρών ασφαλείας- μάλιστα, υπήρχε «προπονητήριο» διαρρήξεων, καθώς σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκαν κομμάτια από πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς, πάνω στις οποίες γινόταν πρακτική εξάσκηση.

Λίγες φορές έχει σχηματιστεί δικαστικός φάκελος με τόσους πολλούς κατηγορουμένους για πολυάριθμες κλοπές και διαρρήξεις. Τα μέλη φέρονται να είχαν χωρίς την Αθήνα σε τομείς, κάνοντας κλοπές και διαρρήξεις που σε κάποιες περιπτώσεις μετατρέπονταν σε ληστείες, καθώς μέσα στα σπίτια βρίσκονταν οι ένοικοι.

Τα μέλη της σπείρας χωρίζονταν σε ομάδες 4-5 ατόμων για να δράσουν, ενώ χρήματα και κάποια από τα κλοπιμαία έφευγαν προς τις χώρες τους με εμβάσματα και μεταφορικές.