Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 16χρονου Αφγανού στο Ελληνικό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 16χρονου Αφγανού στο Ελληνικό.


  • Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 16χρονου Αφγανού στις 14 Ιουλίου στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του.


Οπως προέκυψε από την...έρευνα που είχε αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δράστες είναι δύο αδέρφια ηλικίας 18 και 23 ετών από το Αφγανιστάν και ένας συνεργός τους ηλικίας 37 ετών. Μάλιστα είχαν και άγνωστο αριθμό συνεργών, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των οποίων η έρευνα συνεχίζεται.

Τα δύο αδέρφια διεκδικούσαν την αρχηγία στον χώρο φιλοξενίας και παρενοχλούσαν τους συμπατριώτες τους κυκλοφορώντας με ρόπαλα και μαχαίρια.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, συνεπικουρούμενος από τον 23χρονο. Το βράδυ της 14ης Ιουλίου, οι τρεις δράστες μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, μέλη της ομάδας, επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ως όπλα, σε 19χρονο ομοεθνή τους καθώς και στον αδελφό του ηλικίας 31 ετών και έναν 16χρονο επίσης Αφγανό υπήκοο, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο προκειμένου να τον βοηθήσουν. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και ο τραυματισμός των άλλων δύο Αφγανών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος συνελήφθη την Παρασκευή και ακολούθησαν χθες οι συλλήψεις των δύο άλλων δραστών. Ολοι μαζί θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Bookmark and Share