Θαύμα: Ξαφνικά οι 4 δόσεις του ΕΝΦΙΑ έγιναν ...6! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Θαύμα: Ξαφνικά οι 4 δόσεις του ΕΝΦΙΑ έγιναν ...6!

  • Σε πόσες δόσεις θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων; Θα είναι τέσσερις οι δόσεις, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ή θα είναι έξι τελικά, όπως επίσης δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σήμερα; 

Λίγο πριν..φτάσουν στα χέρια των φορολογούμενων τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων, κανείς δεν ξέρει...

Ενώ χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Αλεξιάδης είχε ρίξει βόμβα πως ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, δεδομένου πως η εκκαθάριση θα γίνει τον Αύγουστο αλλά η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και ο φόρος – βάσει νόμου- πρέπει να έχει εξοφληθεί μέχρι τέλος του χρόνο, 24 ώρες μετά όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δημιουργεί νέα δεδομένα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ) δήλωσε πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πέραν αυτών που προκύπτουν από το νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους, με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.

Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογούμενους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Τρύφων Αλεξιάδης ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.
Bookmark and Share