Το… γάντι στον Τσίπρα για την εξεταστική περί του τρίτου Μνημονίου πέταξε η ΝΔ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το… γάντι στον Τσίπρα για την εξεταστική περί του τρίτου Μνημονίου πέταξε η ΝΔ

  • Το…γάντι στο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πετάει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής περί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα capital controls και το τρίτο Μνημόνιο. 

Ο εκπρόσωπος... Τύπου του κόμματος. Γιώργος Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως η λεωφόρος Συγγρού είχε συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, κάλεσε τον κ. Τσίπρα και τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να υπερψηφίσουν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν στην πράξη πως φοβούνται την αλήθεια.
Ο κ. Κουμουτσάκος, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, εστίασε στην ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο και την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα του πρωθυπουργού. Παράλληλα, παρέμεινε σταθερός στη διαχωριστική γραμμή που έχει χαράξει εδώ και καιρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάμεσα στους "μεταρρυθμιστές" και τους "λαϊκιστές", σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε γιατί υποτίμησε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας.
"Αύριο συζητείται στη Βουλή το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αυτή η συζήτηση γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποία ευθύνονται ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε για τη σύσταση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο. Όσες φορές μίλησε για αυτό, ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη. Κάτι που η ΝΔ δε θα επιτρέψει. Η αναζήτηση της αλήθειας δε θα σταματήσει", ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.
Όσον αφορά στην ψηφοφορία της προηγούμενης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: "Τώρα μετά την ήττα όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει στο διχασμό και στην χωρίς όριο λασπολογία. Πήραμε μια γεύση με τα άθλια υπονοούμενα για την κ. Γεννηματά. Η Νέα Δημοκρατία έχει αναπτύξει τους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα. Χρειάζεται ριζική και όχι αποσπασματική αναθεώρηση. Έτσι διαμορφώνονται οι πραγματικοί όροι της νέας μεταπολίτευσης. Όχι με μπαλώματα σκοπιμοτήτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του πως δεν θα μείνει ο ίδιος δια βίου στην αντιπολίτευση".
Στη Νέα Δημοκρατία, πάντως, συνεχίζουν να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εκλογών, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να βάλουν χαλινάρι στην ονοματολογία περί των γαλάζιων υποψηφιοτήτων. "Με αυτήν την κυβέρνηση και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει, τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί για πρόωρες εκλογές. Είναι καλοδεχούμενος ο ενθουσιασμός για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα μας. Θα υπάρξει αξιολόγηση για συμμετοχή και μάλιστα τα κριτήρια θα είναι πολύ αυστηρά", είπε ο κ. Κουμουτσάκος.
Ερωτηθείς για τη σεναριολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον πόλο της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως βασικό και κύριο ζητούμενο είναι η απεμπλοκή της εκλογής από τη διάλυση Βουλής. "Σε αυτό το στάδιο δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω", συμπλήρωσε.
Bookmark and Share